1. Anasayfa
  2. Gizemli Dünya

Attila kimdir?Attila nasıl bir imparatordur?

Attila kimdir?Attila nasıl bir imparatordur?
attila-kimdir
0

Attila Avrupa Hun Devleti‘nin en güçlü hükümdarıdır. Yaklaşık olarak 395 ila 453 yılları arasında yaşamıştır. Attila ’nın hükümdarlık yapmış olduğu zamanlarda kendisinin kısa bir boya sahip olduğu geniş bir omuza ve gri sakallı olduğu geçmişten günümüze kadar anlatılmaktadır. Babası boncuk handır. Annesi doğumdan sonra ölmüş.

Babası öldükten sonra kendisi hayatta kalmak için çok mücadeleler vermiş. Tek başına hayatta kalmaya ve yaşamaya başlamış. Bir zaman bu şekilde hayatını idam etmeye başlamış. Kısa bir süre sonra amcası kendisine sahip çıkmış. Uzun bir süre Amcası tarafından koruma altına alınmış. Daha sonra amcası roma imparatorluğunun başına getirmiş. Bu şekilde uzun bir süre Roma da yaşamaya devam etmiş. Amcası öldükten Atilla ve kardeşi Hun imparatorluğunun başına geçerek hükümdar olmuştur.

Attila ve Ailesi

Kardeşi yaklaşık olarak 445 yılında ölmüş. Attila bu şekilde tek başına hun imparatorluğunun tek hükümdarı olarak tahta çıkmış. Hun devletinin tek hükümdarı olduktan sonra kendisine getirilen esir bir kıza âşık olmuş. Bu esir kızın adı nakara imiş. Makara ile evlenme kararı almış. Evlendikten kısa bir süre sonra bir erkek evlat dünyaya getirmiş. Attila ’nın eşi bu doğum sırasında ölmüş. Hun imparatorluğu bu zamanlarda diğer devletler tarafından sürekli rahatsız edilmeye başlamış. Attila çok acımasız bir hükümdar olarak halkı tarafından bilinirmiş. Diğer devletlere sürekli olarak baskınlar gerçekleştirmeye ve yakıp yıkmaya başlamış. Diğer hükümdarlara nazaran acımasız hiçbir merhameti olmayan sert bir kişi olarak tarihe geçmiş. Bu görünüşü ve yaptırımları ile kendisine Tanrının kırbacı adı takılmış. Attila bu görünüşüne göre Almayanın kökenine dayanan germen şehrinde oldukça iyi merhametli insaflı bir kişi olarak bilinirmiş. Çünkü kendi sarayında çok fazla germen hükümdarının yaşaması bu konuşmaları dağıtmış.

Attila’nın yazmış olduğu en önemli destan nibelungen destanıdır. Hun devletleri ve germen çatışmalarını anlatan bir destandır. Germen çatışmalarında Atilla Etzel adı olarak geçmektedir. Çok kudretli ve güçlü bir karakter olarak tarihe geçmiştir. İyilik olarak en iyisini yapan ama kötülere karşı asi davranan bir hükümdardır. Atilla önüne gelen bütün hükümdarı ezip geçen hırlı ve savaşçı bir ruha sahiptir. Batı roma imparatorluğunu ele geçirmeye çalıştığı zamanlarda birçok plan tasarlamış ve sefer hazırlıkları yapmaya başlamış.

Attila Nasıl Öldü

Hazırlıklar aşamasında Papanın arayı bulması sonucunda imparatorluğu yıkmak yerine Romalıları haraca bağlamıştır. Bu olay ile birlikte papanın ilk düz çöküp yalvardığı kişi Attila olmuştur. Bir zaman sonra Atilla tekrar evlenmeye karar vermiş. Yaklaşık olarak milattan sonra 453 yılında evlendiği kişi tarafından gerdek gecesi katledilerek öldürülmüş. Hükümdar olduğu yıllar boyunca sürekli savaştığı kişilere karşı acımasız ve hoşgörüsüz davranarak birçok hükümdarlığı ve malları kendisine haciz etmiştir. Bu sayede birçok altın kendi himayesine geçirmiştir.

Attila milattan sonra 453 yılında öldükten sonra nereye ve nasıl gömüldüğü hakkında hiçbir rivayete rastlanmamıştır. Çünkü Atilla’nın cenazesine katılan kişiler kendi hükümdarlarının nasıl gömüldüğünü ve nereye gömüldüğünü bilinmesini ve hiçbir şekilde öğrenilmemesini istememişlerdir. Bununla beraber kendi halkıda topluca öldürülmüştür.

Bu tarihten sonra hükümdarlığı tuna nehrinin orda olduğu bilinmektedir. Geçmiş birçok bilim adamlarının rivayetlerine göre bütün altınlar tuna nehrinin yatağına saklığı bilinmektedir. Mezarının araştırılması ve bulunması gerçekleşmemiş. Çünkü tuna nehri çok uzun olduğu için diğer ülkelerdeki sınır kaynaklı engellerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu nedenden dolayı araştırma hiçbir zaman yapılmamıştır. Ölmüş olduğu yıllarda birçok tartışmaya konu olmuş bir hükümdardır. Avrupalılar açısından çok yobaz bir hükümdar olarak kalsa da Macar cumhuriyeti tarafından kahraman olarak günümüze kadar gelmektedir.

Bu yazı www.gizemlidunyam.com Sitesine Aittir. Kaynak Gösterilmeden Başka Sitelerde Yayınlamak Yasaktır.

İlginizi Çekebilir
babil-kulesi-nerede

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir