1. Anasayfa
  2. Netflix
Trendlerdeki Yazı

Squid Game Dizi İncelemesi | Ya İtaat Et Yada Öl

Squid Game Dizi İncelemesi | Ya İtaat Et Yada Öl
0

Squid Game dizisini muhtemelen duymayanınız kalmamıştır. Netflix’in en son ve en çok izlenen yapıtlarından birisi. Squid Game dizisini bu kadar çok popüler yapan şey nedir? Neden insanlar bu kadar çok fazla bu diziyi izlediler. Baştan şunu söylemek isterim. Bu yazıyı yazmamda ki amacım dizi methetmek değil aksine dizede olanları anlatarak sizi uyandırmak. Yani dizinin reklemını yapma niyetinde asla değilim.

“Bir şeyi düşünüp filmini yapmışlarsa mutlaka o teknolojiyi geliştirmişlerdir.(Yağız Alptekin)”…

Tam olarakda yukarıda ki söze çok manidar bir durum bu dizi. Tapınakçılar ile alakalı sitemizde bir çok yazı okumuşsunuzdur. Başlıktan da belli olduğu üzere adamlar kurdukları sistem üzerine dünyaya tam hakimiyet kurmak istiyorlar.

Squid Game Neyi Amaçlıyor?

Markos incilinde şöyle bir anektot geçmektedir. “Kendinize dikkat edin. Sizleri kurullara teslim edecekler” diyerek ilk amaçlarını zaten ortaya koymuşlar. Yani diyorlar ki “Direnmeyin! Teslim olun. Biz istediğimizi nasıl olsa yapacağız…

Bu dizinin ana teması bu. Ya itaat yada ölüm. Tam bir şeytan kafası. İnsanların tamamını tahakkümleri altına alarak istediklerini yaptırabileceklerini zannediyorlar. İşin ilginç yanı ise bunu gizli saklı da yapmıyorlar. Alenen biz yeni dünya düzenini kuracağız diyorlar. Dizinin temel amacına dönelim.

Squid Game dizisinin tüm bölümlerini notlar alarak izlediğimde çıkardığım notlarımı sizlerle paylaşmak isterim.

Squid Game ‘de nasıl insanları seçtiler?

Bu dizide özellikle borç batağına sürüklenmiş ve çaresi kalmamış insanları seçmişler. Özellikle onlar üzerinden bahis oynayarak kendilerine daha fazla köle yapabilecekleri insanları belirlemişler. İnsanların çaresizliği üzerinden kendileri için bir oyun ve eğlence aracı olarak bu oyunları oynattılar.

Kendilerini üstün görmeleri ve insanları sadece kendi amaç ve zevkleri uğruna köle yapmaları aslında İnsan ile şeytanın, ilk insanın yaratılmasından beri şeytanın insanlara olan kin ve nefretinin yansımasıdır. Şöyle bir düşünün insanları kendinize nasıl köle yaparsınız? Uçurtma taktiği…

Önce onlara süslü bir dünya gösterirsinin ardından ihtiyacı olmayan şeyleri alması için aklını bulandıracak süslü görselleri önüne sunarsınız. İnsanlar o şeyleri elde etmek için borca girmeye kalkar. Borcu da onlar verirler. Hemde çok büyük paraları onlar verir. Siz borcu onların verdiğini bilmezsiniz. Ardından uçurtmanın ipi tutulur yani artık yakalandık. Bundan sonra yüksek faizlerle size verdiklerini geri almaya başlarlar. Dikkat edin kredi çektiğinizde önce faizlerini sizden tahsil ederler sonra ana paradan düşer.

Onlara köle olmuşsundur artık. Onlar sana dese ki taş taşı bu faizi sileyim. Koşa koşa gider o taşı taşır insanoğlu.

Konuya dönelim. Yukarıda da dediğimiz gibi anahtar kelimeler çaresiz insanlar. Bu müptezeller sadece kendilerine itaat edecek insanları bulurlar ve seçerler. Ardından da onları kurdukları büyük oyuna çekerler. Zavallı insan da oyunu görür ama iş işten çoktan geçer.

Squid Game ‘de neden çocuk oyunları var?

Çünkü asıl hedef çocukların dünyası. Onları hedef alıyorlar her işlerinde. Onları süslü bir dünyanın içine sokup onlardan sürekli itaatkar köleler yapmak istiyorlar. Yetişkin bir insanı etkileyebilirsiniz ancak bazı şeyleri fark edip geri dönebilir. Ancak çocuklar böyle değildir. Onları eğlendirecek şeyi doğru bir şekilde yap ve onları eğlendir. Sonuç da geleceğin köleleri emrine âmâde…

Neden Kırmızı Kıyafetli Askerler Kullanıldı?

Dizide en dikkat çeken şeylerden biri de dizide ki askerlerin kıyafetleriydi. Kırmızı tulumlar içinde değişik rütbeli bir sürü asker. 1600’lü yıllarda “Şeytanın Kanını İçenler” isimli kurulan bir locaya ithaf olabileceği düşüncesindeyim. Bir de en büyük kural gizlilik. Tıpkı tapınakçılarda ki gibi.

Oyun kartlarının Üzerinde ki Simgeler Neyi İfade Ediyor?

Gül-Haç tarikatinin sembollerini kullanmışlar. Tapınakçılar sembollere büyük önem veriyorlar. Bütün yapıp ettiklerini resmen sembollerle ifade ediyorlar. Zaten Sümer geleneğini biraz olsun incelersek tapınakçıların sembolizmaya ne kadar önem verdiklerini daha rahat anlayabiliriz. Kareler Dünyayı simgeliyor. Şeytanî gücün dünyaya hükmedeceğini anlatmaya çalışıyor. Yuvarlak bizi içlerine hapsetmeye çalıştıkları merkezi anlatıyor. Üçgen ise kurdukları düzenden asla çıkışın olmayacağını söylüyor.

Açıkçası yorumu size bırakmak istiyorum. Zira bu geometrik şekiller bir araya gelince Davud Yıldızına dönüşüyor.

Oyunlarda neden 455 Kişi vardı?

Okültizme göre size bir mesaj veriyoruz. Mesajları iyice takip edin anlamına geliyor. Diziyi izleyenler diyebilir ki kardeşim 456 kişi vardı 455 ne alaka. Aslında oyuna girenler arasında oyun organizasyonunu yöneten asıl adamda vardı. Zaten dizinin sonunda bunu öğreniyoruz. Aslında kalan 1 kişi Kabala da geçen en üstün mertebede ki insanı tasvir ediyor. İlluminatinin 4. kuralında “Gizli apaçık ortadadır” yazar. Görmek mesele tabi ki neyse…

Dizi ki hayvan figürlü maskelerin bir anlamı var mı?

Elbette var. Şamanizim, Paganizim gibi kültürlerde çok önemli yeri olan semboller neredeyse dizinin tamamında kullanılmış. Bize maske ile vermek istedikleri mesaj ise net. Avam tabakada olan insanlarla aralarına set çekmek istiyorlar. Biz sizden çok üstünüz ama siz bizi asla göremezsiniz mesajı.

Sonuç….

Squid Game bize bir çok şey anlatıyor. Tabi bizim görebilmemiz bir mesele. Onların istedikleri dünya o diziden farksız. Bizi istedikleri gibi yönetmek. Görünen o ki bu yolda emin adımlarla ilerliyorlar. Şunu asla unutmayın izlediğiniz bir film veya dizinin gerçek amacı olduğu gibi hayatımızda ki insanlarında bize karşı yaklaşımlarının da bir amacı vardır. Yeter ki bunları görebilelim.

 

Sitedeki Tüm Yazılar https://www.gizemlidunyam.com/ ‘a aittir. Kaynak Gösterilmeden Paylaşılması Kanunen Yasaktır. Kaynak Gösterilmeden Paylaşılması Durumunda Hukuki İşlem Yapılacaktır.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir