1. Anasayfa
  2. Tapınakçılar

1381 Köylü Ayaklanması ve Tapınakçılar

1381 Köylü Ayaklanması ve Tapınakçılar
0

1381 Köylü Ayaklanması Nasıl Gerçekleşti? Tapınakçıların bu ayaklanmada ki rolü neydi?  İşte bu soruların cevaplarını bu yazımızda sizlerle aramaya çalışacağız.

Tapınakçıların 1381 Köylü Ayaklanmasını anlatmadan önce bir kaç kelam etmek lazım. Zira 700 yıllık bir teşkilattan bahsediyoruz. Bu teşkilat ile başa çıkabilen tek millet bizim Türk milleti olmuştur. Hangi şartta olursa olsun milletin bekası için var gücüyle çalışan İhtiyarlar Heyeti tapınakçılar ile savaşabilen yegane güç olmuştur. İhtiyarlar Heyeti’nin var olup olmadığı ile alakalı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Tapınakçılar ve Masonlar’ın birbirleri ile olan ilişkileri hakkında bir çok kaynak kitap bulunmaktadır. Tabi bunların bir çoğunun doğru ve tutarlı olduğunu söylemek güçtür. Ancak konu ile alakalı en fazla araştırma yapan ve neredeyse doğruluğundan emin olduğumuz bir yazar var. Amerikalı tarihçi Jhon J. Robinson. Bu konu ile alakalı yazmış olduğu “Kan içinde doğmak: Masonluğun Kaybolmuş Sırları” isimli  kitap en önemli Masonik bilgiler kitaplardan biridir.

Amerika da masonik bir dergi olan The Maine Mason Dergisi Robinson’un bu kitabı hakkında “Mason olmayan birinin masonlukla alakalı yazmış olduğu en iyi araştıma kitabı” olarak tanımlamaktadır.

Robinson Haçlı seferleri ve Ortaçağ İngilteresi hakkında uzmandı. Kitabını iki ana parçaya ayırmıştır. Birinci bölümde tapınakçılar ikinci bölümde masonlar yer almaktadır. Kitabın sunuş kısmına bakıldığında şu satırlar yer almaktadır.

“Masonluk denen şey 1717 yılında Londra’dan tüm dünyaya varlıklarını duyurmadan önce de gizli ritüelleri ve gizli sembolleri asırlar boyunca kullanılmaktaydı. Tanınmasının hemen ardından masonluk tüm dünyaya yayılmıştır. Devlet adamlarını, İmparatorları ve hatta Kralları bile içlerine almıştır.

Tüm bunlara ek olarak ABD’de George Washington ile birlikte Sam Houston, İtalya’da Garibaldi,Güney Amerika’da Simon Bolivar ve Meksika da ise Juarez gibi devrimcileri de içine katmışlardır. Ancak Humeyni gibi bazı liderlerce de yasaklanmıştır.”

1381 Köylü Ayaklanması Nasıl Gerçekleşti?

1381 yılının yaz aylarında İngiltere’de büyük bir ayaklanma ve kargaşa yaşanmıştı. Bu ayaklanmanın arka planında tabi ki tapınakçılar bulunmaktaydı. Tutuklanan bazı şövalyelerin kurtulmasını sağlamak amaçlı çıkarılan kargaşa kanlı bir baş kaldırıdan başka bir şey değildi. Esas dertleri yönetimde söz sahibi olmak isteyenler yine iş başındaydı.

Sonuç olarak;

Yıllar geçmesine rağmen bakıldığında hala aynı senaryolar iş başında. Bütün olayları manüpile edip emellerine ve amaçlarına hizmet etmekten asla geri durmayan bir güruh var karşımızda. İnşallah bu güruhun da sonu gelecek ve kazanan her daim insanlık olacak

 

 

 

 

Sitedeki Tüm Yazılar https://www.gizemlidunyam.com/ ‘a aittir. Kaynak Gösterilmeden Paylaşılması Kanunen Yasaktır. Kaynak Gösterilmeden Paylaşılması Durumunda Hukuki İşlem Yapılacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir